Goede Zorg, Goed Werk en Economisch duurzaam. De situatie bij Zorgbalans centraal.

Goede Zorg, Goed Werk en Economisch duurzaam.
Bestuurlijke aandacht voor zowel goede zorg van de zorgorganisatie als goed werk voor haar medewerkers

Wat zijn de mogelijkheden en dilemma’s van bestuurders in de zorg als het gaat om aantrekkelijke en stimulerende voorwaarden en faciliteiten? Hoe kan men het beste binnen de geboden kaders zorgen voor goede zorg voor cliënten en goed werk voor haar medewerkers? Hoe zorgt het bestuur ervoor dat de organisatie over voldoende “gekwalificeerde” medewerkers kan beschikken en hoe kan worden bij gedragen aan prettige en gezonde arbeidsrelaties, waarin zowel werkgevers als medewerkers aandacht hebben voor vitaliteit? Nu en later? Wat betekent dat voor de manier van werken, leidinggeven en organiseren? Kan dat zodanig dat medewerkers duurzaam en met plezier hun werk kunnen doen waarbij cliënten goede zorg ontvangen en waarbij de organisatie ook economisch duurzaam is ingericht?

Tijdens de Strategy Summit op 14 maart gaan we in deze themasessie in op de situatie bij Zorgbalans. Zorgbalans is een grote ouderen-zorgorganisatie (VVT) en een van de grootste werkgevers in de regio Kennemerland en Zuid-Holland Noord. Met 2700 professionele medewerkers en 900 vrijwilligers biedt Zorgbalans tijdelijke en langdurige verzorging, verpleging, huishoudelijke ondersteuning, behandeling, revalidatie en begeleiding bij dementie. Peter van Hesse, Marlies Ott en Tinka van Vuuren gaan met u in dialoog over enkele dilemma’s rond het gelijktijdig realiseren van Goede Zorg, Goed Werk en Economisch duurzaam.

Peter van Hesse, Strategisch Adviseur Goed Werk, Zorgbalans
Marlies Ott, Voorzitter van de Raad van Toezicht & Advies en lid van de commissie Goed Werk, Zorgbalans
Prof. Dr. Tinka van Vuuren, Bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement, Open Universiteit Heerlen


Aangeboden door Themapartner Loyalis.


Vitaal in de zorg.
Samen werken aan duurzame inzetbaarheid

De ontwikkelingen in de zorg gaan snel en dat vraagt veel van uw organisatie. De kwaliteit moet omhoog en de kosten moeten omlaag. De hogere werkdruk en de administratieve lasten vragen nóg meer inspanning van uw medewerkers. Hun gezondheid en werkplezier staan op het spel. In ziekenhuizen, geestelijke gezondheidszorg, verzorgingshuizen en thuisorganisaties. U merkt dit aan het stijgende ziekteverzuim. Extra belangrijk dat u goed zorgt voor de mensen die zelf druk zijn met zorgen voor anderen. Van het begin tot het einde van hun loopbaan, in elke fase van hun werkende leven. Zodat ze optimaal inzetbaar blijven én zorgeloos, wetende dat er een financieel vangnet is als het nodig is. Met de basis op orde, is de continuïteit van uw organisatie gewaarborgd en krijgen patiënten en cliënten de aandacht die ze verdienen. Maar hoe krijgt u dat voor elkaar? Wat is daarvoor nodig? Wij kunnen u helpen. Met financiële oplossingen én ondersteuning bij preventie en re-integratie.

Als bezoeker van de Strategy Summit ontvangt u deze publicatie gratis op de dag van de Summit.

 

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HR Transformatie Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN