Transformatie van de Zorg is nodig, aldus RegioPlus directeur Jelle Boonstra

Naast het vinden en behouden van goede medewerkers, is vermindering van de zorgvraag misschien wel de grootste uitdaging het komende decennium.

Dat vraagt om transformatie van de zorg: voorkomen of verminderen van zorg door het versterken van eigen regie met bij voorkeur lichte professionele ondersteuning in een vroeg stadium. Het versterken van zorgen dat in plaats van zorgen voor. Hoe mooi zou het zijn als dat echt zou lukken? Minder druk op stijgende zorgkosten, minder druk op de sector zorg en welzijn en een gezondere maatschappij. Idealistisch of realistisch?

Lees hierover meer in de nieuwste blog van RegioPlus Directeur Jelle Boonstra samen met Marja van Dijk (FCB): hoe kan zorg en welzijn ondanks het werven en scholen niet zelf burn-out raken als de druk op de arbeidsmarkt niet afneemt?

In de aanloop naar de Strategy Summit HR Transformatie Zorg riep Jelle Boonstra in zijn column al op tot het voeren van een dialoog. Zowel binnen organisaties als tussen organisaties. Een transformatie gericht op het vinden van creatieve oplossingen, met een grote rol voor medewerkers in het vinden van die oplossingen. Dát is het wenkende perspectief.

Samen met RegioPlus vragen we in de week van de Zorg & Welzijn ook op bestuurlijk vlak aandacht voor de puzzels in de zorg. Hoe kan je digitale transformatie realiseren vanuit Mens, Cultuur en Leiderschap? Op 13 maart jl, bij deRotterdamseZorg, hebben we tijdens de 2e editie van de Summit met elkaar koers bepaalt. Geen beter moment dan in 2020 met elkaar de volgende stappen te zetten!

Over HR Transformatie Zorg
Dé Strategy Summit exclusief vóór & dóór bestuurders, toezichthouders, directeuren en topmanagement HR over de belangrijkste leidende principes van Mensgericht Organiseren en Mensgericht Toezicht in een continu veranderende, complexe arbeidsmarkt in care & cure.

Bekijk hier het programma en een sfeerimpressie van de afgelopen editie (13 maart 2019).

Heeft u suggesties of ideeën voor 2020 (thema, sprekers, etc.) of wilt u ook als Partner aanwezig zijn? Stuur dan gerust een mail naar Joke Dielesen, joke@ckc-seminars.nl of neem contact op met CKC Seminars 040-2129499.

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HR Transformatie Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN