Adviesraadlid Suzanne Kruizinga over samenwerken in de regio.

“Ziekenhuisbestuurders kijken naar hun eigen organisatie. Dat is logisch. Ik voel ook dagelijks de verantwoordelijkheid van mensen die hun hypotheek betalen omdat ze hier in het Wilhelmina Ziekenhuis een baan hebben. Maar er moeten mensen over de grenzen van hun organisatie heen gaan kijken en het regionale belang gaan dienen.” Aldus zorgbestuurder Suzanne Kruizinga in een interview met NRC. Lees hier het volledige artikel, bron NRC.

Ook tijdens de Strategy Summit HR Transformatie Zorg, waar Suzanne Kruizinga lid van de adviesraad is, staat deze vraag centraal. Hoe kunnen we SAMEN de zorg ANDERS organiseren?
In samenwerking met RegioPlus bespreken we tijdens de Summit de bestuurlijke vraagstukken en gaan we met elkaar in gesprek en in verbinding om samen koers te bepalen. Over de gehele linie hebben zorgorganisaties te maken met een fluctuerende vraag naar zorg, grote personeelstekorten en veranderingen op de arbeidsmarkt. “Werk anders organiseren in de zorg is niet langer een nice to have maar absolute must”, aldus Minister de Jonge. De zorg heeft nieuwe impulsen nodig. Niet alleen vanuit medisch, technisch, financieel en politiek opzicht, maar zeker als het gaat om innovatie, strategie en visie. Dit vraagt focus, creativiteit, nieuwe inzichten en met elkaar in gesprek gaan. De zorg samen anders organiseren, over de grenzen van de eigen zorgorganisatie heen!

Over HR Transformatie Zorg
De strategy Summit voor & door bestuurders, toezichthouders, directeuren en topmanagement HR over de belangrijkste leidende principes van Mensgericht Organiseren en Toezicht in een continu veranderende, complexe arbeidsmarkt in care & cure. De afgelopen 2 jaar heeft deRotterdamseZorg, als een van de 14 aangesloten regionale werkgeversorganisaties bij RegioPlus, dit exclusieve middag- en avondprogramma als gastheer opgetreden. Samen met Jelle Boonstra, Directeur RegioPlus, geeft zij uitvoering aan het programma Koersen op Kansen 2016-2020, dat is ingezet voor de regionale arbeidsmarkt van de grootste sector van Nederland: Zorg en Welzijn.

Bekijk hier het programma en een sfeerimpressie van de afgelopen editie (13 maart 2019).

Heeft u suggesties of ideeën voor volgend jaar (thema, sprekers, etc.) of wilt u ook als Partner aanwezig zijn? Stuur dan gerust een mail naar Joke Dielesen, joke@ckc-seminars.nl of neem contact op met CKC Seminars 040-2129499.

 

 

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HR Transformatie Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN