Resultaat leidt tot motivatie, daarin verschillen Zorg, Spoor en Sport niet!

President-directeur ProRail Pier Eringa over digitalisering als grote aanjager van innovatie. Voor welke nieuwe uitdagingen, dilemma’s en keuzes staan we?

Veel organisaties in het publieke domein (veiligheid, openbaar bestuur, openbaar vervoer en zorg) hebben een cultuur van tradities en zorgvuldigheid. Daar ligt ook hun kracht!

Aan leidinggevenden en bestuurders de taak om ongekende mogelijkheden tot vernieuwen en verbeteren te ontsluiten. Dat gaat niet vanzelf. Iedereen wil graag horen bij een winnende organisatie, waar je voor patiënt, cliënt of voor jezelf kunt scoren.

Echter, met digitalisering als grote aanjager van innovatie, staan we voor nieuwe uitdagingen, dilemma’s en keuzes. In zijn bijdrage geeft Pier Eringa in sporttermen aan welke passes, set-ups en assists vanuit de leiding daarbij behulpzaam kunnen zijn. Op naar het linker rijtje bovenaan en klaar zijn voor de toekomst. Dat is zijn motto.

Pier Eringa is President-directeur ProRail. Toezichthouder bij zorginstelling Aveleijn en de KNVB en voormalig ziekenhuisbestuurder van het Albert Schweitzer Ziekenhuis.
Pier Eringa maakte als leidinggevende een ronde in het publieke domein: van hoofdcommissaris in Flevoland tot regiodirecteur bij NS en van gemeentesecretaris in Nijmegen tot ziekenhuisbestuurder bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Op dit moment is hij President-directeur bij ProRail en toezichthouder bij zorginstelling Aveleijn, een zorginstelling voor cliënten met een verstandelijke beperking. Hij is tevens voorzitter van de Raad van Toezicht bij de KNVB.

Tip! Bekijk ook het interview met Vincent Everts over innovatie en digitalisering van het spoor

Over de Strategy Summit ‘HR Transformatie Zorg’ op woensdag 13 maart 2019 (13.30-20.30u)
Tijdens deze 2e editie werken we actiegericht rond het thema ‘De digitale transformatie als voornaamste sleutel naar kwalitatief hoge en betaalbare zorg’.  Kortom, dé Strategy Summit exclusief vóór & dóór bestuurders, toezichthouders, directeuren en topmanagement HR over de belangrijkste leidende principes van Mensgericht Organiseren en Mensgericht Toezicht in een continu veranderende, complexe arbeidsmarkt in care & cure. De Summit vindt plaats op woensdag 13 maart bij deRotterdamseZorg en wordt ondersteund door RegioPlus. Bent u lid van een van de 14 werkgeversorganisaties? Dan kunt u deelnemen met korting. Er is een beperkt aantal plaatsen, schrijf tijdig in!

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HR Transformatie Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN