Bestuurder Joka Blaauboer neemt ons mee in het zorgbestuur in Caribisch Nederland

Vanuit achterstand op voorsprong
Op het kleinste eiland van Caribisch Nederland wordt grootse zorg geleverd: breed en veelomvattend, door een team van verpleegkundigen en huisartsen. Joka Blaauboer, van oorsprong huisarts, is sinds 2010 bestuurder van de Saba Healthcare Foundation: een Medisch Centrum dat met 45 personeelsleden zorg levert aan alle inwoners van Saba.

Het leveren van zorg op een klein eiland naar Nederlandse norm, in een geografische regio waar diverse beperkingen zijn van de basiszorg, brengt specifieke uitdagingen met zich mee. Specialistische hulp is niet structureel op het eiland aanwezig, vervoer van en naar het eiland is sterk afhankelijk van tijdstip en weersomstandigheden, en optimale personele bezetting is een continue puzzel vanwege reeds jaren bestaande schaarste in de regio. Voor Joka Blaauboer zijn dit structurele omstandigheden, niet conjunctuurgevoelig zoals in Nederland. Dat betekent dat creatief denken en innovatief organiseren voorwaardelijk zijn voor het besturen van deze zorgorganisatie op Saba.

In deze dialoogsessie tijdens de Strategy Summit staan de verschillen én overeenkomsten met het Nederlandse vasteland centraal. Laat u inspireren door deze pakkende casus over innovatie vanuit schaarste.

Spreker: Joka Blaauboer is Bestuurder, Saba Health Care Foundation.

De themasessie wordt aangeboden door Partner FWG Advies.
Tijdens de Strategy Summit op 13 maart kunt u deze sessie bijwonen, van 15.45-16.45 uur. Bij inschrijving kunt uw voorkeur kenbaar te maken.

Over de Strategy Summit ‘HR Transformatie Zorg’ op woensdag 13 maart 2019 (13.30-20.30u)
Tijdens deze 2e editie werken we actiegericht rond het thema ‘De digitale transformatie als voornaamste sleutel naar kwalitatief hoge en betaalbare zorg’.  Kortom, dé Strategy Summit exclusief vóór & dóór bestuurders, toezichthouders, directeuren en topmanagement HR over de belangrijkste leidende principes van Mensgericht Organiseren en Mensgericht Toezicht in een continu veranderende, complexe arbeidsmarkt in care & cure. De Summit vindt plaats op woensdag 13 maart bij deRotterdamseZorg en wordt ondersteund door RegioPlus. Bent u lid van een van de 14 werkgeversorganisaties? Dan kunt u deelnemen met korting.

Er is een beperkt aantal plaatsen, schrijf tijdig in!

 

 

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HR Transformatie Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN