Hajo Reijers over Effectievere medewerkers door data met ervaringen binnen Lunet Zorg

Werken kleine teams beter dan grote teams? Zijn korte of juist lange shifts effectiever? We delen de eerste resultaten van het vijf jaar durende project bij Lunet Zorg.
De arbeidsmarkt, werkdruk en financiële druk dwingt organisaties in de zorg om op een andere manier te kijken naar de zorg en de effectiviteit hiervan. Medewerkers spelen hierin een belangrijke rol. Om hun slagkracht en effectiviteit te vergroten, kijken veel organisaties naar opleiding en ervaring. Een andere manier is om medewerkers op basis van data tools te geven om hun werkwijze aan te passen, met maximale autonomie.

In een samenwerkingsproject tussen de Universiteit Utrecht en de TU Eindhoven onderzoekt Hajo Reijers met collega’s wat de meest effectieve manier van zorgverlening is binnen Lunet Zorg in de regio Eindhoven. Want werken bijvoorbeeld kleine teams beter dan grote teams? En zijn korte of juist lange shifts effectiever? Het eerste jaar van het vijf jaar durende project zit er op. Gesprekken met medewerkers hebben plaatsgevonden en de eerste data is verzameld. Deze kwantitatieve kijk levert al mooie eerste inzichten die Hajo tijdens deze dialoogsessie deelt.

Prof.dr.ir. Hajo Reijers, Hoogleraar Business Process Management &  Analytics, verbonden aan de Universiteit Utrecht en de TU Eindhoven
Hajo Reijers is hoogleraar binnen het departement Informatica van de Universiteit Utrecht en daarnaast deeltijd-hoogleraar aan de TU Eindhoven. Hij promoveerde aan de TU Eindhoven in 2002 op een onderzoek naar procesverbetering in de dienstensector. Gedurende zijn carrière heeft hij gewerkt als adviseur bij verschillende adviesbureaus en als hoofd onderzoek in de high-tech sector. De focus van zijn onderzoek ligt op het herontwerpen van bedrijfsprocessen, data-analyse en automatisering. Over deze onderwerpen heeft hij meer dan 200 wetenschappelijke artikelen en artikelen in vaktijdschriften gepubliceerd. Meer informatie is te vinden op zijn website: www.reijers.com.

De themasessie wordt aangeboden door Partner IJK.
Tijdens de Strategy Summit op 13 maart kunt u deze sessie bijwonen, van 15.45-16.45 uur. Bij inschrijving kunt uw voorkeur kenbaar te maken.

Over de Strategy Summit ‘HR Transformatie Zorg’ op woensdag 13 maart 2019 (13.30-20.30u)
Tijdens deze 2e editie werken we actiegericht rond het thema ‘De digitale transformatie als voornaamste sleutel naar kwalitatief hoge en betaalbare zorg’.  Kortom, dé Strategy Summit exclusief vóór & dóór bestuurders, toezichthouders, directeuren en topmanagement HR over de belangrijkste leidende principes van Mensgericht Organiseren en Mensgericht Toezicht in een continu veranderende, complexe arbeidsmarkt in care & cure. De Summit vindt plaats op woensdag 13 maart bij deRotterdamseZorg en wordt ondersteund door RegioPlus. Bent u lid van een van de 14 werkgeversorganisaties? Dan kunt u deelnemen met korting.

Er is een beperkt aantal plaatsen, schrijf tijdig in!

 

 

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HR Transformatie Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN