Gedrag als sleutelrol in verandertrajecten

THE ART & SCIENCE OF HUMAN BEHAVIOR 

Door hun jarenlange ervaring in de wetenschap én praktijk zijn Rick en Matthijs toonaangevend op het gebied van gedragsverandering. Tijdens de Summit op woensdag 13 maart nemen zij u in deze inspiratiesessie mee in de mogelijkheden die de wetenschap van gedragsverandering biedt bij grote veranderingsvraagstukken.

Cruciale eerste stap is het weten te concretiseren van de gewenste verandering in echt, meetbaar gedrag, Zaken als “Eigenaarschap”, “Zelfsturing”, “Van buiten naar binnen” zijn alleen goed te veranderen als duidelijk is hoe dat er nu precies uitziet in gedrag en hoe het er in de gewenste staat precies uitziet in gedrag.

Als gedrag geconcretiseerd is, dan is het van belang goed te analyseren wat het “psychologisch landschap” is; welke psychologische behoeften en reacties veroorzaken het probleemgedrag en welke liggen onder het gewenste gedrag. Hiervoor geven zij in vogelvlucht een overzicht van de theorieën en interventietechnieken rond nudging, weerstanden, motivatie en authentiek gedrag. Uiteindelijk kan dan met een goed onderbouwde gedragsinterventie het normaal zo ongrijpbare “zachte” stuk gedrag veranderd worden.

Prof. dr. Rick van Baaren, Hoogleraar Gedragsverandering & Maatschappij aan de Radboud Universiteit, oprichter Masterprogramma Behavioural Change aan de RU, Ondernemer Behaviour Change Group en D&B en Director of Science bij Open Now
Dr. Matthijs van Leeuwen, Docent Sociale Beïnvloeding, Coördinator Master Gedragsverandering Radboud Universiteit, Oprichter Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar, co-auteur ‘Hidden Persuasion’

Over de Strategy Summit ‘HR Transformatie Zorg’ op woensdag 13 maart 2019 (13.30-20.30u)
Tijdens deze 2e editie werken we actiegericht rond het thema ‘De digitale transformatie als voornaamste sleutel naar kwalitatief hoge en betaalbare zorg’.  Kortom, dé Strategy Summit exclusief vóór & dóór bestuurders, toezichthouders, directeuren en topmanagement HR over de belangrijkste leidende principes van Mensgericht Organiseren en Mensgericht Toezicht in een continu veranderende, complexe arbeidsmarkt in care & cure. De Summit vindt plaats op woensdag 13 maart bij deRotterdamseZorg en wordt ondersteund door RegioPlus. Bent u lid van een van de 14 werkgeversorganisaties? Dan kunt u deelnemen met korting. Er is een beperkt aantal plaatsen, schrijf tijdig in!

 

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HR Transformatie Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN