Debat ‘Vernieuwingen in de Zorg…doorbraak vraagt lef!'

Als zorgorganisaties hebben we een deel van de oplossingen zelf in de hand. Maar, het vraagt wel lef van bestuurders en HR managers om de vernieuwing te omarmen en institutionele barrières (ministeries, cao’s, zorgverzekeraars) te doorbreken We zijn met elkaar verantwoordelijk voor goede zorg; de continuïteit van de burgers voorop. Voor nu en naar de toekomst. Hierbij draait het om regionale en landelijke samenwerking, leiderschap, eigenaarschap en gewoon doen!
Kortom: tijdens dit debat bieden wij u een kijkje in de keuken waarbij we inspireren met doorbraken en vernieuwingen die voorhanden zijn, nationaal en internationaal.

We gaan o.l.v. debatleider Gerard van Vliet (Directeur NCD) in gesprek met:

  • Jan Engelen, Director Leadership, Karolinska Institutet, Stockholm, voormalig Directeur HR Radboudumc (2011 tot 2015).
    “Het werk van leiderschap”. Natuurlijk, het is niet altijd gemakkelijk om als leider om de consequenties van een visie op zorg te accepteren. Het gaat om belangen, tradities, overtuigingen, verandering… Maar juist het onderkennen en begrijpen van de complexiteit, is het werk van leiderschap. En daar dan ook effectief in zijn, hoe lastig en ongemakkelijk ook.
  • Carla van de Wiel, Voorzitter Raad van Bestuur Treant zorggroep.
    Een nieuw bestuursmodel, samen de schouders eronder”. Sinds 1 november 2017 werkt Treant zorggroep met een Raad van Bestuur met twee parttime arts-bestuurders. Dit nieuwe bestuursmodel zorgt er voor dat de betrokkenheid van de medische staf bij de gehele organisatie toeneemt. Tegelijkertijd verstevigen wij de medische kennis in de raad van bestuur. We willen nu en in de toekomst goede, bereikbare en betaalbare zorg in onze regio bieden. Dat gaan we alleen realiseren als medische staf, bestuur, toezicht, medezeggenschap en onze medewerkers er samen de schouders eronder zetten. Het nieuwe bestuursmodel met praktiserende artsen in het hart van het bestuur helpt hier enorm bij.
  • Ruud Klarenbeek, Directeur/Bestuurder, JP van den Bent stichting (gehandicaptenzorg).
    “Doen wat nodig is”. De ander zíen, zijn verhaal willen horen, eigenheid koesteren en oprechte aandacht hebben. Dat is de kern van de visie en werkwijze van de JP van den Bent stichting. De JP ondersteunt ruim 3700 mensen met een (verstandelijke) beperking bij leven. Hierbij zijn de individuele ondersteuningsvraag van die mens én het professionele antwoord daarop van de medewerker het vertrekpunt. We denken daarbij in mogelijkheden. Daardoor blijven mensen die ondersteuning krijgen stappen zetten, soms groot, soms klein.

Op 14 maart vindt dé Strategy Summit plaats, exclusief voor & door toezichthouders, bestuurders, directeuren en topmanagement HR over de belangrijkste leidende principes van Mensgericht Organiseren en Mensgericht Toezicht in een continu veranderende, complexe arbeidsmarkt in care & cure. In debat over Visie, Besturing en Verbinding. Bekijk hier het volledige programma.

Meld nu aan en ben erbij! Woensdag 14 maart, van 13.00-21.30 bij deRotterdamseZorg.

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HR Transformatie Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN