In gesprek met directievoorzitter Carina Hilders over Bestuurlijk Leiderschap in de zorg

Visie op bestuurlijk leiderschap in deze complexer wordende zorg: bezuinigingen, de inzet van technologie, meer specialiseren.
Reinier de Graaf mag zich het beste ziekenhuis in de regio noemen (bron: AD). Het ziekenhuis staat bovendien landelijk op de vierde plek van de topklinische ziekenhuizen. Dat dit gelukt is, is volgens directievoorzitter Carina Hilders te danken aan de medewerkers. “Wij zeggen altijd: in Reinier de Graaf staat de medewerker op één. Je moet het echt met elkaar doen.”

Naast haar functie als directievoorzitter is zij lid van de Raad van Bestuur van de Reinier Haga Groep, werkt zij nog steeds als gynaecoloog en is zij bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zij heeft een uitstekende internationale reputatie als leider in verandermanagement in de gezondheidszorg, professionele ontwikkeling en patiëntgerichte zorg.

Carina Hilders deelt graag haar visie op bestuurlijk leiderschap in deze complexer wordende zorg: bezuinigingen, de inzet van technologie, meer specialiseren. De zorg is continu in beweging. Carina nodigt u uit om hierover de dialoog te voeren!

Prof.dr. Carina Hilders is Bijzonder Hoogleraar Medisch Management en Leiderschap (Erasmus Universiteit Rotterdam), Directievoorzitter van het Reinier de Graaf Gasthuis, lid Raad van Bestuur Reinier Haga Groep (RHG) en lid Advies Commissie Pakketbeheer (ZiN) 
Prof. dr. Carina Hilders heeft een medische graad en is gespecialiseerd als gynaecoloog. Ze promoveerde op immunotherapie bij cervixcarcinoom en deed afgelopen jaren onderzoek naar behoud van vruchtbaarheid. Naast haar functie als directievoorzitter van het Reinier de Graaf Gasthuis, is zij lid van de Raad van Bestuur van de Reinier Haga Groep, werkt zij nog steeds als gynaecoloog en is zij bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zij heeft een uitstekende internationale reputatie als leider in verandermanagement in de gezondheidszorg, professionele ontwikkeling en patiëntgerichte zorg.

Over de Strategy Summit ‘HR Transformatie Zorg’ op woensdag 13 maart 2019 (13.30-20.30u)
Tijdens deze 2e editie werken we actiegericht rond het thema ‘De digitale transformatie als voornaamste sleutel naar kwalitatief hoge en betaalbare zorg’.  Kortom, dé Strategy Summit exclusief vóór & dóór bestuurders, toezichthouders, directeuren en topmanagement HR over de belangrijkste leidende principes van Mensgericht Organiseren en Mensgericht Toezicht in een continu veranderende, complexe arbeidsmarkt in care & cure. De Summit vindt plaats op woensdag 13 maart bij deRotterdamseZorg en wordt ondersteund door RegioPlus. Bent u lid van een van de 14 werkgeversorganisaties? Dan kunt u deelnemen met korting. Er is een beperkt aantal plaatsen, schrijf tijdig in!

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HR Transformatie Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN