Bestuurlijk leiderschap: zet medewerkers op de eerste plaats

Reinier de Graaf is het eerste ziekenhuis dat de medewerker op de eerste plaats zet, in plaats van de patiënt. Vanuit de overtuiging dat het van belang is om eerst goed voor je mensen te zorgen, zodat zij de beste zorg voor patiënten kunnen leveren. En niet zonder resultaat: Reinier de Graaf staat landelijk op de vierde plek van de topklinische ziekenhuizen.

Op de strategy summit HR Transformatie Zorg op woensdag 13 maart 2019 deelde Prof. Dr. Carina Hilders als directievoorzitter en lid van de Raad van Bestuur van de Reinier Haga Groep haar visie op bestuurlijk leiderschap in deze complexer wordende zorg: bezuinigingen, de inzet van technologie, meer specialiseren. De kern van haar visie vormt persoonlijk leiderschap en een organisatie die reflectie en rust op de werkvloer stimuleert. Carina citeerde hierbij o.a. Peter Drucker: ‘Wie leiding wil geven aan anderen, moet eerst leren om leiding te geven aan zichzelf’.

Lees het volledige artikel in de mei uitgave van deRotterdamseZorg over ‘alles over behoud’ . Hoe zorgen we zo goed mogelijk voor onze zorgmedewerkers zodat zij met tots en plezier hun werk blijven doen? In het themanummer aandacht voor de cijfers, initiatieven en uitdagingen rondom behoud.

Over DeRotterdamseZorg
DeRotterdamseZorg was de afgelopen 2 edities (2018 en 2019) gastheer van de Summit en zit gevestigd in de Rotterdam Science Tower; het centrum van wetenschap, innovatie en ondernemerschap. Bij deRotterdamseZorg zijn momenteel 24 instellingen aangesloten: 11 ziekenhuizen (verenigd in SRZ), 8 VVT’s (verenigd in Conforte),
2 GGZ-instellingen, 1 GHZ-instelling en 3 Jeugdzorg-instellingen. Samen vormen zij deRotterdamseZorg. DeRotterdamseZorg is deelnemer van RegioPlus, het landelijk samenwerkingsverband van regionale werkgeversorganisaties in de sector zorg en welzijn.

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HR Transformatie Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN